fredag 15 mars 2013

Wrap - järpar med rostade rotsaker & tzatziki

Åt rester hos Tant A för några veckor sen och det var så gott! Berättade det för A, Virans dagiskompis mamma, och hon ville ha receptet. Så var så god, här kommer det.


Lammfärsjärpar

500 g lammfärs
1/2 dl havredryck
3 msk ströbröd
1 ägg
salt
peppar
mycket oregano
mejram
olivolja till stekningen

Blanda havredryck och ströbröd, låt svälla en liten stund. Blanda ner lammfärsen, ägg och kryddor snabbt och ordentligt.
Forma till järpar och stek med olivolja.

Tzatziki-special

Creme soupreme
riven & urkramad gurka
hackade oliver
pressad vitlök
salt
citron

Rör ihop allt

Rostade rotsaker
Morötter
Squash
olivolja
salt
peppar

Skiva upp rotfrukterna och lägg på ett ugnsfast fat, häll på olivolja & kryddor.
In i ugnen i ca 15-20 minuter i 225grader.

Till servering

Tunnbröd
Salladsblad, typ cosmopolitan, endive

Lägg i lite av varje på ett tunnbröd, rulla ihop och njut!

Självklart kan ni byta ut grönsaker/rotfrukter/färsen mot det ni gillar allra bäst. Likväl ni som tål mjölk, gör med mjölkprodukter...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar