tisdag 1 maj 2012

Knäckig Rabarberpaj

Jag testade ett nytt recept på paj. Är vanan trogen i normala fall, men idag tog jag ett stort kliv från min smulpaj. Helt klart värd att testa, jag kommer göra den här igen.





För 6 personer behövs


500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g mjölkfritt smör (milda)
1/2 dl mjölkfri vispgrädde (alpro soya airy & creamy)
1/2 dl ljus sirap


Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar (jag delade dem i mycket mindre bitar, blev lite kompottaktigt då).
Lägg dem i en smord ugnssäker form.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap.
Blanda ner de torra ingredienserna och bred smeten över rabarbern.
Grädda pajen mitt i ugnen på 150 grader i 40–50 minuter tills den fått fin färg.


I receptet stod det att servera med vaniljglass. Vi tog Virans favorit, vaniljsåsen från Oatley, fungerade finfint!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar