![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYrIVzE9T_3oa7lyf24H-QBI17lxJmXSNBWbExk1dJJrnZfDw0vTvXG8u0VoRWC1PsL5Ym3O4sxh8ZelBArXdx38WihuSvoymAs0UiXhx3sXpZilgV35P1Y8uF8FAOyTp5TCjUgqmz4nU/s320/IMG_0630.jpg)
För 6 personer behövs
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g mjölkfritt smör (milda)
1/2 dl mjölkfri vispgrädde (alpro soya airy & creamy)
1/2 dl ljus sirap
Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar (jag delade dem i mycket mindre bitar, blev lite kompottaktigt då).
Lägg dem i en smord ugnssäker form.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap.
Blanda ner de torra ingredienserna och bred smeten över rabarbern.
Grädda pajen mitt i ugnen på 150 grader i 40–50 minuter tills den fått fin färg.
I receptet stod det att servera med vaniljglass. Vi tog Virans favorit, vaniljsåsen från Oatley, fungerade finfint!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar