torsdag 31 maj 2012

Min mjölkfria korvstroganoff

Här kommer en av de rätterna som jag fått förtroendet att göra i vår familj. Jag höftar alltid och eftersom mina höfter har ändrat sig fram och tillbaka med anledning av graviditeter och förlossningar så ändrar sig även smaken på maten =) Kan lova att den aldrig smakar likadant men så här gjorde jag igår… och den blev mycket god. Tror alla tog om. Viran slevade i sig med glädje.

ca 500 g falukorv
1 gul lök
2 morötter
klick mjölkfritt margarin fast/flytande
majs
ca 1 msk mjöl (majsstärkelse går bra)
2-3 dl Imat
1 dl havredryck
en modell större klick tomatpúre
"en liten näve" oregano (som smulas)
salt
svartpeppar

Strimla korv, lök, morötter hyfsat fint.
Bryn löken lätt i smöret.
I med korv och morötter.
Blanda ut mjölet med lite av grädden, häll i redningen i grytan samt resten av grädden. Blir det för tjockt, spä ut med lite havredryck tills ni får såsen som ni vill ha den.
Tomatpúre, oregano, salt och peppar tills det smakar som ni vill ha det.
I med majsen, så mycket eller lite man vill ha.
Låt den puttra på låg värme tills riset är klart.

Iskallt sköljt isbergssallad som är finstrimlat är suveränt till!

2 kommentarer:

  1. Hej! Detta låter som en riktigt god korvstroganoff, så den skall vi prova idag. Är nya i den mjölkfria världen så det är suveränt med bloggar som denna där man kan få inspiration.

    Med vänlig hälsning Cornelia

    SvaraRadera
  2. Lagade denna fast med vanlig grädde då och den var myyyycket uppskattad! Tack för det smarriga receptet!

    SvaraRadera