När jag senare på kvällen står och lagar middagen har jag en basilika som står på bänken framför mig. Det plus jordgubbar är ju gott. En idé till en somrig efterrätt tar sin form. Det som är bara, är att du kan ta så mycket eller så lite av ingredienserna som du vill.
Basilika- och limemarinerade jordgubbar och vattenmelon med Vaniljvisp
Skala, tärna vattenmelon.
Noppa och dela jordgubbarna i mindre bitar.
Blanda i en skål.
Hacka upp basilika och ha i skålen.
Riv skalet av en lime samt pressa saften över blandningen, ta två om du vill ha riklig smak. (Jag hade bara en hemma).
Ringla över honung.
Blanda och låt sen stå kallt tills servering.
Hade en Go Green Visp hemma som jag vispade upp med någon matsked vaniljsocker samt liten uns strösocker. Blev en lätt och god vaniljvisp.
Svalkande, lite syrligt sött.
Kommer bli fler gånger att vi gör det här i sommar, med svenska jordgubbar. Längtar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar