Det var tårta, wienerbröd, kärleksmums och kolakakor. Tänkte dela med mig av min version av kärleksmums (som jag säger, chokladrutor skulle nog älsklingen säga).
Receptet räcker till en stor långpanna (tillhörande ugnen)
Kakan
5 ägg
4 dl strösocker
200 g mjölkfritt margarin, smältes
5 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl kalla havredryck
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna i en separat skål.
Rör ner det smälta smöret i äggsockret.
Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vänd ner försiktigt.
Avsluta med havredrycken.
Häll upp i en välsmord långpanna.
Grädda på 175 grader i 20-25 minuter.
När den börjar släppa från kanterna är kakan klar.
Låt kakan svalna.
Glasyr
150 g mjölkfritt margarin
2 dl havregrädde
1 dl havredryck
knappt 1 dl socker
2 msk kakao
1 msk vetemjöl
1 tsk snabbkaffepulver (tog kallt bryggkaffe)
Garnering
ca 2 dl kokos
Smält margarinet i en gryta.
Ha i de andra ingredienserna och låt allt koka i ca 10-15 minuter, tills det tjocknat och är ganska krämigt.
Bred glasyren över den kalla kakan och strö sist över kokosen
Kakan går bra att förvara i frysen och tinar snabbt på ett fat i rumstemperatur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar