![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCsxVczqEkyeSDJaAdw1APwaBVTjFcjR0z1BFV8vm8-bWm6myJjbmslrqLbIDDc0qMAjDV9emk632oXP1LmaC63tk6h0-ljFYTghiTEse8JZIelVp8XUFd3WkUFVpQkufGAp9oAuKLQq8/s320/IMG_0784.jpg)
1-1,5 laxfiléer (per person)
Till 4 laxbitar behövs:
1/2 citron
salt
ca 1 dl sweet chilisås
0,5 dl hackade cashewnötter
Tina laxen om den är fryst.
Ta ut laxen en timme innan tillagning.
Lägg den i en ugnsfast form, pressa rikligt med citron över och låt stå i minst en timme. Laxen blir lite vitare i köttet av citronen.
Hacka cashewnötterna i mindre bitar.
Salta laxen lite lätt och pensla med hälften av sweet chilisåsen.
Ställ in i mitten av ugnen i 4 minuter på 225 grader.
Ta snabbt ut laxen, pensla med resterande sweet chilisås och strö över cashewnötterna.
Ställ tillbaka in i ugnen i 4-10 minuter, beroende på ugn, tills laxen är klar.
Jag brukar servera couscous till samt en sallad bestående av;
isbergssallad
gurka
tomat
persika
majs
avokado
ärtor
Wow, det låter jättegott!
SvaraRaderaSka definitivt göra den här rätten så snart jag kan komma till en butik.Blir hungrig av att läsa receptet! A-M