måndag 11 juni 2012

Lax på saltbädd med kokt potatis och romsås.


Ingredienser:
Potatis
Färsk laxsida
Grovt salt
Peppar
Finmalet salt
Dill
Sour Supreme
Röd rom av valfri sort
Citron
Olivolja
Citronpeppar

Värm ugnen till 200°C
Gör i ordning laxen.
Skala potatis och koka upp.
Ställ in laxen i ugnen när potatisen kokar.
Blanda ihop såsen under tiden potatisen kokar och laxen står i ugnen.

När potatisen har kokat klart är maten klar.

Laxen:
Tag en ugnsfast form och fyll med grovt salt, lägg laxsidan med skinnet nedåt på saltet.
Salta och mal lagom mycket peppar på laxen, gnid sedan in kryddorna ordentligt på laxen.
Lägg några dillkvistar på laxen. 



Såsen:
Blanda Sour Supreme med en 1msk olivolja, pressad citron, citronpeppar, 1msk röd rom och lite hackad dill.
Smaka av.





2 kommentarer:

  1. Inte visste jag att du var en sån fena på att laga fisk?! Får du göra igen, underbart god älskling!
    Vi låg ju tom i lä när dottern har hunnit slänga i sig två portioner innan vår första. När hon efter tre portioner slickar sig om munnen och lutar sig tillbaka och säger mätt, då kan det bara vara en fullträff =)

    SvaraRadera