Till 4 personer:
ett stort paket renskav
1 gul lök
stor klick mjölkfritt margarin
3-4 dl Imat
salt
peppar
gele
kalvfond
socker
mjölig potatis till mos
morötter
ärtor
gele
Skala potatis och morötter. Koka dem tillsammans.
Hacka löken fint.
Smält margarinet, ha i den frysta renskaven. Dra av det som brynts till mindre bitar. Fortsätt så tills hela blocket är löst.
Fräs löken tillsammans med köttet.
Ha i kalvfond, salt, peppar, gele och socker, allt efter eget tycke.
Häll på Imat och rör runt allt ordentligt.
Låt det puttra på svag värme tills potatisen är klar.
Koka ärtorna.
Om ni inte vill mosa morötterna med potatisen plocka ur dem.
Häll av potatisvattnet och spara det.
Mosa potatisen och vispa den med lite spad och ev lite Imat samt en klick smör till önskad konsistens. Krydda upp efter önskemål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar