Fredag och 3/4 av familjen är hemma. I morgon kommer alltså lördagen, den underbara dagen. Vi brukar ha härlig brunch här hemma med massa godsaker, så därför passade dotter och jag på att göra lite bröd till i morgon bitti.
Jag fick ut 17 bröd
25g jäst
100g rumsvarmt mjölkfritt smör
4 dl rumsvarmt vatten
2 tsk salt
1/2 dl honung
4 dl fint rågmjöl
ca 4 dl vetemjöl
vetemjöl till knådning och utbakning
Rör ihop jäst och smör. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg.
Forma (utan jäsning) bröden som du vill ha dem, runda eller avlånga och lägg på ett bakplåtspapper på bakplåt.
Låt jäsa ca två timmar eller till dubbel storlek under bakduk.
Grädda bröden i 225 grader i cirka 10 minuter.
Vilka härliga frukostfrallor ni bakat! Mums! Vill känna doften av nybakt här hemma också!
SvaraRaderaDe va riktigt lätta att göra så de rekommenderar jag starkt, om man inte orkar knåda och kladda flera gånger!
Radera