onsdag 22 augusti 2012

Ugnspannkaka

Fick en förfrågan igår om hur jag gör mjölkfri ugnspannkaka, så här kommer mitt recept.



Fläskpannkaka 


2 1/2 dl mjöl (byt ut 1 dl mjöl mot 1 dl grahamsmjöl om man vill ha lite matigare och kraftigare pannkaka)
1/2 tsk salt
6 dl havredryck
4 ägg
2-3 msk mjölkfritt smör
2 paket tärnat bacon
Lingonsylt

Värm ugnen till 225 grader.

Smöret klickas i ugnsformen, sprid ut baconet. Låt det knaperstekas i ugnen.
Mjöl och salt, tillsätt ungefär hälften av havredrycken under omrörning. Rör till en klumpfri smet. Tillsätt resten av havredrycken. Tillsätt äggen, rör om och häll smeten över baconet. In i ugnen i mellan 20-40 minuter (lite beroende på ugn). Tills pannkakan ser fin ut och den inte är kletig i mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar