Var ute i skogen i somras och hämtade hem totalt 2 1/2 liter (fingerplockat) blåbär. Av 1 liter gjorde jag 3 pajer (2st fryste jag in) och den andra litern bär gick åt till att koka marmelad/sylt. En halvliter finns sparad i frysen till vintern.
Blåbärspajen med smulor!
Till 4-6 personer
200-225 grader i ca 20 minuter
125 g mjölkfritt smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
3-4 dl blåbär
ev 1 msk potatismjöl
Blanda mjöl och socker.
Dela smöret i små bitar & finfördela det i mjölet, till en smulig deg.
Smöra en pajform med 24-26 cm i diameter.
Lägg i blåbären & sockra lite lätt.
För fastare paj - strö lite potatismjöl över.
Fördela sedan smuldegen över bären och grädda i ca 20 minuter.
Servera Oatlys riktigt goda mjölkfria vaniljsås alt. carlshamns vaniljvisp till eller om ni föredrar vaniljglass så finns det Oatly eller TofuLine.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar