Lammfärsjärpar
500 g lammfärs1/2 dl havredryck
3 msk ströbröd
1 ägg
salt
peppar
mycket oregano
mejram
olivolja till stekningen
Blanda havredryck och ströbröd, låt svälla en liten stund. Blanda ner lammfärsen, ägg och kryddor snabbt och ordentligt.
Forma till järpar och stek med olivolja.
Tzatziki-special
Creme soupreme
riven & urkramad gurka
hackade oliver
pressad vitlök
salt
citron
Rör ihop allt
Rostade rotsaker
Morötter
Squash
olivolja
salt
peppar
Skiva upp rotfrukterna och lägg på ett ugnsfast fat, häll på olivolja & kryddor.
In i ugnen i ca 15-20 minuter i 225grader.
Till servering
Tunnbröd
Salladsblad, typ cosmopolitan, endive
Lägg i lite av varje på ett tunnbröd, rulla ihop och njut!
Självklart kan ni byta ut grönsaker/rotfrukter/färsen mot det ni gillar allra bäst. Likväl ni som tål mjölk, gör med mjölkprodukter...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar